Logeren in een oud pelgrimshuis
Door: Riet Stout
Blijf op de hoogte en volg Riet & Herman
03 Mei 2011 | Frankrijk, Cambrai
Cambrai, vroeger hoorde het bij de Nederlanden en heette toen: Kamerrijk. Het was ook een bedevaartsoord, Karel de Vijfde bouwde er zware vestingwerken tegen de Spanjaarden, waar hij ruzie mee had. Nu is het druk. Op het grote plein staan auto's en scheuren de Franse oerend hard in hun Peugeotjes rond. Maar teug naar de dag. Het was een lange etappe, 120,87 km. en ook nog heuveltje op en af. Erg vermoeiend, maar zoals elke dag nog steeds een harde zuid-oostenwind en die duwt je hellingen op. Veel mensen kijken je na en groeten je, met een blik van herkenning, weer een pelgim uit Holland! Toch leven ze mee. (zie de foto's.) Dagelijks ga ik een marchee in voor eten. Geen grote supers maar kleintjes op de hoek. Vanmorgen stond madame zelf achter de toonbank en kassa. maar ze had haar kleinkind er ook staan in de wandelwagen. Kan allemaal best. We zijn ook in Doornik geweest. nu heet het Tournai, weer zo'n annexatie, rijke steden die door de fransen zijn afgepikt van de Nederlanden destijds.
Het wordt al wat later, morgen weer vroeg op. Weer een dag met flinke heuvels bij Joncourt en St.Quentin is het echt klimmen. Misschien halen we Compiegne.....
Bonne nuit,
Riet
03 Mei 2011 - 21:18
Thea:
Dag Rietje en Herman,
Wat is het toch leuk om te lezen hoe het jullie vergaat, het voelt een beetje of we stukjes met jullie meereizen! Grappig die wegwijzers onderweg, en dan te zien dat je nog maar 1789 km te gaan hebt!Het is natuurlijk een enorme afstand maar jullie gaan dit volbrengen! veel plezier en liefs van Thea -
04 Mei 2011 - 20:54
Jan En Grietje:
Jullie zijn kanjers , en kunnen het . xxxx -
04 Mei 2011 - 21:09
Maria En Ad Rops:
Jullie verslagen met veel interesse gelezen.
We leren er nog wat van!
Het gaat wel heel snel, jullie hebben "inhoud" om al die bergen aan te kunnen.
Volgende week zijn we met al onze kinderen naar Texel.
Tot dan. -
05 Mei 2011 - 20:01
Miranda:
Lieve pap/schoonpap en mam/schoonmam,
Wij zitten lekker in Noordwijk met z'n vieren jullie reisverhalen te bekijken. Jeroen en Michiel hebben het landje geïnspecteerd. Ondanks de droogte en het verbod op water geven, lijken de plantjes te groeien. Jullie zijn lekker op weg, hopelijk nog een tijdje wind mee. Geniet van het lekker weer.
dikke kus,
Jeroen en Jeanine